اخبار خانه موسیقیاخبار-بنرسایر اخبارفرهنگیکانون آهنگسازانکانون نوازندگان سنتی

آزادی در هنر انکار ناپذیر است

 

ندا حبیبی- مسعود شعاری آهنگساز و نوازنده سه تار  سی ام مردادماه میزبان تعداد زیادی از علاقمندان سه تار نوازی در خانه موسیقی ایران بود.

به گزارش خانه موسیقی ایران، کارگاه سه تار با حضور “مسعود شعاری” و با حضور هنرجویان و نوازندگان در سطوح مختلف با مبحث سونوریته آغاز و با توضیح جزئیاتی پیرامون دینامیک، نوانس و حس در نواختن این ساز ادامه پیدا کرد.

مسعود شعاری شناخت ساختار موسیقی دستگاهی را مهم ترین عامل تسلط و خلاقیت در نوازندگی و آهنگسازی دانست و از هنرجویان خواست به تجارب شنیداری خود دقت کنند تا به درک درستی از مفهوم خلاقیت برسند. او رسیدن به لحن شخصی در نوازندگی هنرمندان جوان را منوط به شنیدن و درک تمامی مکاتب سه تار نوازی دانست و غفلت از این امر را جایز نشمرد؛ سپس به بسط مبحث نوانس و رنگ‌آمیزی در موسیقی پرداخت و آزاداندیشی را تمرین مهمی برای خلق موسیقی دانست.

شعاری از برخی مکتب‌ها و شیوه‌های سه تارنوازی به صورت خلاصه یاد کرد. او تاریخچه‌ای مختصر از ریشه‌های مکاتب سه تار نوازی قدما و معاصر را مطرح کرده و سپس فاکتورهای مهم در تشخیص ساختار این مکاتب مانند زیبایی‌شناسی و تفاوت سونوریته آنها با یکدیگر را با ذکر مثال توضیح و با اجرا بر روی ساز به سوالات هنرجویان در این باره پاسخ داد.

قدرت و ظرفیت جداگانه دست چپ و راست در سه تار، اهمیت ویبراسیون‌ها، کنده‌کاری‌ها و لحن نوازندگی برای پیدا کردن سیاق شخصی بخش دیگری از این مستر کلاس بود.

پایان بخش کارگاه سه تار به طور مفصل به پرسش و پاسخ و رفع اشکالات هنرجویان اختصاص پیدا کرد. چگونگی یادگیری و حفظ ردیف، مقدمات بداهه نوازی، مشکلات مربوط به کوک ساز، بهداشت و فیزیک نوازندگی، منابع مورد تایید تدریس، انواع مضراب در سه تار، شفافیت در ارائه تکنیک های تریل چپ ریز و … از جمله موارد مطرح شده در بخش پایانی این کارگاه یک روزه بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا